Wat zijn WordPress kosten?

wordpress expert veendamMet het opzetten en onderhouden van WordPress kunnen een aantal kosten met zich meebrengen. Wij proberen hier jouw wat meer informatie te geven over wat de prijs van WordPress beïnvloed. Hieronder vind je een aantal kosten die je kan verwachten bij het laten maken van een WordPress website.

 1. WordPress webhosting: Alles begint met een goede webhosting voor jouw website! Het is van belang dat je zeker weet dat de hosting snel en betrouwbaar is. Ook mag je verwachten dat de hosting caching aan kan om je website te versnellen.
 2. Domeinnaam: Zonder een domeinnaam is het voor niemand mogelijk om je website te vinden. De kosten van een domeinnaam heb je ook met een ieder andere website dat je online wilt hebben.
 3. WordPress templates: Een template is grotendeels gewoon te omschrijven als het visuele van je website. Voor de looks en branding is een template ook belangrijk. De alles bepalende functies en opties in een template zijn van essentieel belang voor je WordPress website.
 4. WordPress plug-ins: Met een plug-in is het mogelijk om de functionaliteiten uit te breiden voor je website of webwinkel. Sommige plug-ins zijn gratis te gebruiken en voldoen maar vaak zijn er ook betaalde opties mogelijk. De betaalde opties kan je alleen krijgen wanneer je de plug-in koopt of jaarlijks ervoor betaal.
 5. SEO: Natuurlijk wil jij ook gevonden worden in Google, daarom dat SEO zo belangrijk is. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie wat een heel breed begrip is. Het gaat niet alleen om de teksten op je website, SEO is veel omvattender dan dat. Het optimaliseren van je website, versnellen, images SEO en zo zijn er nog meer factoren te noemen die van belang zijn.
 6. Onderhoud WordPress: Een WordPress website heeft zo nu en dan ook onderhoud nodig net als je auto of fiets. Soms moet WordPress even geolied worden waaronder updates doen of verder met zoekmachine optimalisatie. Een website staat eigenlijk nooit stil het is altijd een doorlopend proces.

Zoals je kunt zien kan er soms veel bij komen kijken bij het laten maken van een WordPress website. Daarom dat de prijs van WordPress erg kan variëren, niet iedereen is alles nodig.

Daarbij helpen wij graag om te kijken welke wensen jij hebt en wat je verwacht. Hierdoor kunnen wij meedenken en zo tot de beste prijs komen voor jouw WordPress website.

Conclusie: kosten WordPress

Nu wij wat meer inzage hebben gegeven in eventuele extra kosten voor een WordPress website kan jij je keuzes beter maken. De prijzen van een website zijn gewoon erg afhankelijk van je budget en daarna de wensen die je hebt. Een template zijn eenmalige kosten maar de meeste plug-ins zijn terugkerende kosten. Webhosting en het domeinnaam zijn lage jaarlijkse kosten voor een website.

Het is belangrijk dat je deze kosten van WordPress meeneemt in je wensen. Neem nu contact met ons op zodat wij samen kunnen kijken voor een goede prijs voor jouw WordPress website. Daardoor kunnen wij samen kijken wat we achterwegen kunnen laten om de kosten van jouw WordPress website te reduceren.

WordPress plugin ontwikkeling

Vanuit het prachtige Veendam helpt WebCodes jou graag met WordPress plugin ontwikkeling, wij maken of passen een WordPress plugin aan naar jouw wensen. Met onze ruime ervaring kunnen wij alle WordPress ontwikkelingen aan.

Verborgen WordPress kosten?

wordpress expert veendam

Het opzetten en onderhouden van een WordPress website kan verschillende kosten met zich meebrengen. Wij proberen jouw wat meer inzage te geven over mogelijke WordPress kosten. Hier geven we een overzicht van de eventuele mogelijke WordPress kosten, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten.

 1. Templates: Een van de WordPress kosten die je kunt tegenkomen bij het opzetten van je WordPress website met het gebruik van een betaalde template. Deze templates zijn ontworpen door professionele ontwikkelaars en bieden vaak meer functies en aanpassingsmogelijkheden dan gratis templates. De prijzen voor betaalde templates variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.
 2. Modules en Plugins: Naast de template kunnen ook modules en plugins extra WordPress kosten met zich meebrengen. Sommige modules zijn gratis, terwijl andere betaald moeten worden. Dit geldt ook voor plugins, die extra functionaliteit kunnen bieden aan je website. Let wel op dat sommige modules en plugins éénmalige kosten hebben, terwijl andere jaarlijks terugkerende kosten hebben.
 3. Hosting: Het hosten van je website op een server kan ook kosten met zich meebrengen. Er zijn verschillende hostingpakketten beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje. Een shared hostingpakket is meestal goedkoper dan een VPS of dedicated hostingpakket. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je extra kosten moet betalen voor het gebruik van een bepaalde hoeveelheid opslagruimte of dataverkeer.
 4. Onderhoud: Het onderhouden van je website kan ook extra WordPress kosten met zich meebrengen. Dit kan variëren van het regelmatig updaten van je plugins en modules tot het inhuren van een professional voor technische ondersteuning. Het is belangrijk om deze kosten in gedachten te houden bij het opzetten van je website.
 5. SEO: Om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt in zoekmachines, is het belangrijk om te investeren in SEO. Dit kan betekenen dat je extra kosten moet maken voor het inhuren van een SEO-specialist of het gebruik van betaalde SEO-tools.
 6. Domeinnaam: Tot slot moet je ook rekening houden met de kosten voor je domeinnaam. Je kunt een domeinnaam kopen bij verschillende registrars en de prijzen variëren afhankelijk van de gekozen extensie (.com, .nl, .org, etc.) en de beschikbaarheid van de naam.

Conclusie WordPress Kosten

De conclusie voor WordPress kosten is dat het opzetten en onderhouden van een WordPress website verschillend kan zijn, dit is sterk afhankelijk van jouw wensen en budget dat er beschikbaar is om mee te werken. Uiteindelijk kunnen wij altijd gelijk een start maken met het maken van jouw WordPress website, nadat er weer budget is kunnen wij het zo weer oppakken. Zo spreid je de kosten van je WordPress website een beetje.

Het is belangrijk om deze WordPress kosten in gedachten te houden bij het bepalen van wat eerst belangrijk is om te maken en wat je budget toelaat. Door vooraf een idee te hebben van de mogelijke kosten, kun je beter bepalen wat je wel en niet nodig hebt voor jouw website. Hiervoor gaan wij samen rond de tafel zitten om jouw wensen in een budgettering plan te maken. Wij nodigen jouw uit om contact op te nemen om te kijken wat wij voor jouw website kunnen betekenen.

WordPress plugin ontwikkeling

Vanuit het prachtige Veendam helpt WebCodes jou graag met WordPress plugin ontwikkeling, wij maken of passen een WordPress plugin aan naar jouw wensen. Met onze ruime ervaring kunnen wij alle WordPress ontwikkelingen aan.

WP Standaard

650Vanaf

WP website Standaard

 • Pagina’s Tot 5 pagina’s
 • Contact pagina Contact pagina met spam beveiliging
 • Template BeTheme template
 • Design aanpassingen Kleine aanpassingen
 • WordPress SEO Minimale SEO, meta title, keywords
 • WordPress optimalisatie Geen optimalisatie

WP Aangepast

1050Vanaf

WP website aangepast

 • Pagina’s Tot 12 pagina’s
 • Contact pagina Contact pagina met spam beveiliging
 • Template BeTheme
 • Design aanpassingen Hoge aanpassingen
 • WordPress SEO Meta title, keywords, minimaal images, minimaal intern linking
 • WordPress optimalisatie Standard optimalisatie *

Alle prijzen voor een WordPress website of webwinkel zijn een vanaf indicatie, afhankelijk van wensen kan de prijs verschillen. Een eigen template en eventuele betaalde plug-ins zijn niet meegerekend. Laat jouw wensen vooraf weten bij een offerte aanvraag, voor een zo scherp mogelijke prijs.

* Afhankelijk of er behoefte is voor een betaalde plug-in

Onderdelen zoals SEO en WordPress optimalisatie zijn lastiger om hier een prijs voor aan te geven, dit is volledig afhankelijk wat jij wilt bereiken met jouw WordPress website.